Egészség, Fogyókúra, Méregtelenítés | aktivfogyas.hu

Cikkek, érdekességekFogyjon velünk

AKTIV Árpa Formula

  Tudja meg, hogy
  ideális-e a testsúlya:

  Magasság:    cm

  Testsúly:      kg

                            

Egészséges fogyókúra az AKTIV Árpa Formulával

Az AKTIV Árpa Formula beindítva a szervezet energiatermelését, nemcsak zsírt bont, hanem feltölt bennünket energiával, erősíti izmainkat. Az eredményeket látva, már nem lepődünk meg azon, hogy az ókori gladiátorokat Hordaerii-nek, magyarul árpaevőknek nevezték...

Fogyókúrához válassza az AKTIV Árpa Formulát!

Az AKTIV Árpa Formula kiküszöböli a vércukorszint ingadozásokat, így csökkenti az éhségérzetet. Magas rosttartalma miatt hatékony a salakanyag-eltávolításban, 25%-nál magasabb fehérjetartalmának köszönhetően pedig aktivizálja testünk sejtjeit, és már be is indult a fogyás...

Torba András 35 kg-ot adott le az   AKTIV Árpa Formulával

- Sajnos már több sikertelen fogyási próbálkozáson vagyok túl, kipróbáltam sokféle "csodapirulát", de sajnos ilyenkor sokszor még híztam is, aztán rátaláltam az AKTIV Árpára...

Diéta vegetáriánusoknak

A fogyókúrás étrendek 25%-os fehérjetartalmat írnak elő. A fehérjeforrások nagy része az állati eredetű élelmiszerekből kerül ki, így a vegetáriánus életmódot folytatók ezt a mennyiséget csak ételeik gondos összeválogatásával érhetik el.

Az egészséges táplálkozás iránti igény előtérbe kerülésével világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vegetáriánus életmód. Az állati eredetű élelmiszerek kizárása az étrendből azonban nagy körültekintést követel.

Testünk építőkövei a fehérjék, melyek szervezetünk mintegy 17-19%-át teszik ki. A fehérjéket hosszú láncú aminosavak alkotják. A 21 alapvető aminosav féleségből szervezetünk 8 félét nem képes önállóan előállítani, így azokat a táplálkozás során kell bevinnünk. Ezeket az aminosavakat esszenciális aminosavaknak nevezzük, melyek mind megtalálhatóak az állati eredetű élelmiszerekben. Ilyen a hús, hal, sajt, tojás, tej, joghurt, kefír, tejföl, stb. A vegetáriánusoknak tehát oda kell figyelniük az elégséges fehérjebevitel biztosítására, mivel a hús és más állati eredetű termékek mellőzésével ezek hiányozhatnak legnagyobb mértékben a szervezetük számára.

Legkönnyebb dolguk a peszko- és lakto-ovo vegetáriánusoknak van, akik csupán a húst zárták ki étrendjükből. A tejtermékek fogyasztásával ugyan könnyen hozzájuthatunk a szükséges fehérje mennyiséghez, de figyelnünk kell ezek szénhidráttartalmára is. A túró, tej, sajt, tejfől stb. rendszerint magasabb szénhidrát- és zsirtartalom mellett tartlamaz egységnyi fehérjét.

A növényi eredetű fehérjék közül azonban csak a szójáról, a manduláról és a földimogyoróról mondható el az, hogy minden esszenciális aminosavat biztosítanak. A növényi fehérjéket éppen ezért hiányosnak tekinthetjük, így a szigorúbb, vegán diétát folytatóknak különösen oda kell figyelniük arra, hogy minden szükséges tápanyagot bevigyenek a szervezetbe.

A WHO ajánlása alapján testsúlykilogrammonként naponta 0,75 gramm fehérje elfogyasztása ajánlott. Sportolóknak, fehérje diétát, vagy izomépítést folytatóknak ennek a mennyiségnek kb. 2-3 szorosára van szükségük.

Vegetáriánus ételek

Vegetáriánus életmód megköveteli a rendszeresebb étkezést is!  Alapvetően a hús fogyasztása lassítja az anyagcserét, hiszen az emésztése sok időbe telik. Mivel a vegetáriánusok több zöldséget és gyümölcsöt, ezáltal jöval több rostot fogyasztanak anyagcseréjük felgyorsul.


A fehérjék megfelelő pótlása:

A jól kialakított vegetáriánus étrend jótékony hatása, hogy a húsfogyasztás mellőzésének köszönhetően javul a szervezet vérzsír profilja, és csökken a vérnyomás. A mindenevő táplálkozással összehasonlítva alacsonyabb a telített zsír és a koleszterint szintje. A zöldségek és gyümölcsök nagyarányú bevitele miatt magasabb a szervezet rost, C és E vitamin, magnézium, kálium és fitokemikália tartalma, amely jótékony hatással bír a szív- és az érrendszer egészségére. Arra kell ügyelnünk csupán, hogy lehetőleg minden étkezésünk tartalmazzon teljes értékű fehérjét.


További cikkeink...

© www.aktivarpaformula.hu   |   Adatkezelési szabályzat