Egészség, Fogyókúra, Méregtelenítés | aktivfogyas.hu

Cikkek, érdekességekFogyjon velünk

AKTIV Árpa Formula

  Tudja meg, hogy
  ideális-e a testsúlya:

  Magasság:    cm

  Testsúly:      kg

                            

Egészséges fogyókúra az AKTIV Árpa Formulával

Az AKTIV Árpa Formula beindítva a szervezet energiatermelését, nemcsak zsírt bont, hanem feltölt bennünket energiával, erősíti izmainkat. Az eredményeket látva, már nem lepődünk meg azon, hogy az ókori gladiátorokat Hordaerii-nek, magyarul árpaevőknek nevezték...

Fogyókúrához válassza az AKTIV Árpa Formulát!

Az AKTIV Árpa Formula kiküszöböli a vércukorszint ingadozásokat, így csökkenti az éhségérzetet. Magas rosttartalma miatt hatékony a salakanyag-eltávolításban, 25%-nál magasabb fehérjetartalmának köszönhetően pedig aktivizálja testünk sejtjeit, és már be is indult a fogyás...

Torba András 35 kg-ot adott le az   AKTIV Árpa Formulával

- Sajnos már több sikertelen fogyási próbálkozáson vagyok túl, kipróbáltam sokféle "csodapirulát", de sajnos ilyenkor sokszor még híztam is, aztán rátaláltam az AKTIV Árpára...

Az egészséges táplálkozás legfontosabb fortélyai

A táplálkozás legfontosabb célja, hogy energiával lássuk el a szervezetünket, valamint bevigyük azokat a létfontosságú tápanyagokat, amelyekből sejtjeink felépülnek, és amelyek biztosítják szervezetünk problémamentes működését. A megfelelő vitaminok és egyéb tápanyagok elfogyasztása elengedhetetlen fizikai egészségünk megőrzéséhez.

Az egészséges táplálkozás egyik legfontosabb szabálya, hogy kiegyensúlyozottan étkezzünk. Természetesen a mai rohanó életvitel mellett nem egyszerű megoldani, hogy mindig ugyanabban az időpontban tudjuk beiktatni, de ha lehetőség van rá, akkor érdemes naponta ötször kevesebbet enni, mint egyszerre nagyon sokat. A rendszeres étkezés napirendünk meghatározó eleme kell legyen, igyekeznünk kell ezek köré szervezni napi programjainkat, hiszen egészségünk megőrzése a legfontosabb feladatunk. Szánjunk rá időt, az evésnek legyen rituáléja. Főbenjáró bűn ezt a magasztos élvezetet elrontani azzal, hogy idegesen, kapkodva néhány percet szánunk az étkezésre. Ilyenkor a szervezet nagyobb eséllyel fogja azt jelezni rövid idő múlva, hogy újra éhes, pedig csak a kellő ételélmény hiányzik.  Az elégtelen rágás és a stresszhatás következtében a tápanyagok felszívódása is romlik. A legideálisabb az, ha családi programként determináljuk az étkezéseket, hiszen egy közös reggeli, ebéd vagy vacsora alkalmat ad a családi beszélgetésekre, a napi történések megvitatására. 

A reggeli célja, hogy agyunkat üzemanyaggal lássa el a délelőtti fizikai és szellemi tevékenységekhez, ezért semmiképpen ne hagyjuk ki.  Ha szervezetünk a reggelinél megkap minden fontos tápanyagot, elkerülhetjük az esti falási rohamok ránk törését.

Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző elkészítési módok alkalmazásával állítsuk össze étrendünket. Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz, ízleljünk meg más ételeket is, kipróbálás után mondjunk csak véleményt, ne legyenek előítéleteink. A sokszínű, nem gyakran ismétlődő ételsorokat tartalmazó étrend önmagában komoly biztosítékot jelent arra, hogy minden szükséges tápanyagot megkap a szervezetünk.

Egészséges táplálkozás

Főleg azoknak, akik ülő munkát végeznek, nagyon fontos odafigyelniük a bevitt zsírok mennyiségére, ugyanis a kevesebb mozgás miatt gyorsan felszaladnak a pluszkilók. Igyekezzünk kevesebb zsiradékkal főzni, inkább olajat használjunk. Az ételek elkészítésére jobb módszer a gőzölés és a párolás, fóliában, teflonedényben, vagy fedett cserépedényben. Kerüljük a rántást, inkább habarással helyettesítsük.

Kevés sóval készítsük az ételeket, utólag ne sózzunk! A mérsékelten sós ízt nagyon gyorsan meg lehet szokni, az ételek változatos ízesítésére már sokféle fűszert használhatunk.

Csak étkezések befejező fogásaként, hetenként legfeljebb párszor együnk édességeket, süteményeket, soha ne étkezések között, főleg nem helyette. Ételeinket legfeljebb csak nagyon kis mértékben cukrozzuk. Ahol lehet, cukor helyett használjunk egyéb természetes édesítőt, pl. mézet, barnacukrot, nyírfacukrot, sztíviát. Igyunk inkább természetes gyümölcs- és zöldséglevet, mintsem üdítőitalokat, szörpöket.

Rendszeresen kerüljenek az asztalra zöldségfélék, akár párolva, vagy főzelék formájában, de naponta legalább egyszer érdemes nyers zöldséget is fogyasztani.

Gyümölcsöt minden nap együnk, lehetőség szerint délelőtt. Bár télen kicsit nehezebb válogatni, de gyümölcssalátát akkor is össze tudunk állítani, ami már biztosan fedezi a napi gyümölcs szükségletet.

Friss zöldség, gyümölcs egészséges

Naponta fogyasszunk legalább fél liternek megfelelő tejterméket. (tejet, joghurtot, kefirt, túrót, sajtot)

Ügyeljünk a szénhidrát fogyasztásra, részesítsük előnyben a barna kenyeret, köretként rizs helyett, az árpát, a bulgurt, a kuszkuszt, a hajdinát, a kölest, vagy a párolt zöldségféléket.

Fontos a minimálisra csökkenteni a feldolgozott, vegyszerezett, hőkezelt, előrecsomagolt, és az adalékanyagokkal dúsított, valamint a konzerv ételek fogyasztását.

Ha csak lehet, akkor kerüljük a cukrozott üdítőket. Naponta nagyjából 2-2,5 liter folyadékra van szüksége a szervezetünknek és ezt érdemes főleg ivóvízzel fedeznünk.

A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek, élelmiszernek a tilalmát sem, azonban célszerű egyeseket előnyben részesíteni, mások fogyasztását csökkenteni. Nincsenek tiltott táplálékok, csak kerülendő mennyiségek! Bőséges fogyasztásra javasolt: elsősorban gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék, hal, továbbá barna kenyér, burgonya. Mérsékelt fogyasztásra javasolt: nem zsíros húsok és húskészítmények, zsírszegény tej és tejtermékek, zsiradékok, tojás, tészta, száraz hüvelyesek. Kerülni javasolt: édességek, fagylalt, cukrozott készítmények (befőtt, lekvár is), zsíros húsok, zsíros ételek, tejszín, cukor, cukros üdítők, só, tömény italok, sör, bor. Figyeljünk a csomagolt élelmiszereken feltüntetett energia- és tápanyagértékekre, egyéb összetételi adatokra, amelyek sok segítséget adnak az élelmiszerek kiválasztásában és az étrend összeállításában.


További cikkeink...

© www.aktivarpaformula.hu   |   Adatkezelési szabályzat