Érdeklik az egészséges fogyókúrával kapcsolatban megjelenő új információk?
Iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Az AKTIV Árpa Formula beindítva a szervezet energiatermelését, nemcsak zsírt bont, hanem feltölt bennünket energiával, erősíti izmainkat. Az eredményeket látva, már nem lepődünk meg azon, hogy az ókori gladiátorokat Hordaerii-nek, magyarul árpaevőknek nevezték...
Az AKTIV Árpa Formula kiküszöböli a vércukorszint ingadozásokat, így csökkenti az éhségérzetet. Magas rosttartalma miatt hatékony a salakanyag-eltávolításban, 25%-nál magasabb fehérjetartalmának köszönhetően pedig aktivizálja testünk sejtjeit, és már be is indult a fogyás...
- Sajnos már több sikertelen fogyási próbálkozáson vagyok túl, kipróbáltam sokféle "csodapirulát", de sajnos ilyenkor sokszor még híztam is, aztán rátaláltam az AKTIV Árpára...
Túlsúllyal és kezdődő cukorbetegséggel bajlódó, kóros vérzsírszintű és magas vérnyomásos betegek lényegesen ritkábban fordulnak elő ott, ahol a lakosság mediterrán ételeket fogyaszt, különösen akkor, ha naponta dióval, mandulával és mogyoróval is kiegészítik táplálkozásukat.
Krétán végzett életmód kutatások során megfigyelték, hogy a tradicionális életmódot folytató, szegényebb körülmények között élő családoknál az európai átlag alatti a krónikus megbetegedések előfordulási aránya.
A görög szigetek lakóinak körében lényegesen kevesebb az elhízás, a koszorúér-betegség és ennek megfelelően a szívinfarktus is, mint Európa más részein. A táplálkozáskutatók ezt jórészt a mediterrán étrend javára írják.
Ez a diéta teljes kiőrlésű gabonaféléket, sok zöldséget és gyümölcsöt, halat, de főleg olyan többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, mint az olívaolaj. Kerüli a zsíros ételeket, valamint a zsír és a vaj használatát! A mediterrán típusú étrendben a növényi eredetű élelmiszerek dominálnak.
A fehérjefogyasztást elsősorban halakkal, sovány csirkehússal, tejtermékekkel fedezik, viszont a vörös húsok jellemzően hiányoznak ebből az étrendből.
A mediterrán országokban jóval több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, mint hazánkban.
A növényi rostokban gazdag étrend gátolja az energiát adó tápanyagok gyors felszívódását, így csökkenti az elhízás veszélyét és elősegíti a súlytöbblet leadását.
A teljes kiőrlésű lisztből készült szénhidrátok kevésbé emelik meg a vércukorszintet, a belőlük készült tészták magasabb rosttartalmuk miatt lassabban szívódnak fel. A durumlisztből készült tésztákba még tojást sem kell rakni, így azok koleszterintartalma is nullára csökken. A mediterrán vidékeken a tésztákra zöldséges alapot raknak; a pizzára is nagyon sok zöldség, sajt kerül, húsféle pedig kevés vagy egyáltalán nem.
A mediterrán étrendben a tejtermékek fogyasztása is hangsúlyos: fontos tehát, hogy tej, kefír, joghurt és főként sajt rendszeresen kerüljön az asztalunkra.
Fontos kiemelni, hogy a mediterrán életmód alapja a nyugalom. Délen a rendszeres testmozgás, valamint a rohanás és hajtás hiánya a jellemző. Ezt alkalmazzuk étkezéseink során is: mindig szánjunk időt az étel elfogyasztására, ne hagyjunk ki egy étkezést sem és élvezzük ki az ízeket!
Mai életmódunk gyakori problémája a reggeli elmaradása. Ha reggel kevés is az idő, mindenképpen fogyasszunk legalább valamilyen tejterméket, esetleg egy adag AKTIV Árpa Formulával bolondítva!